MIKSI KOTISIVU ON TÄRKEÄ?

 

Kotisivu on yrityksesi myynnin ja markkinoinnin kivijalka ja liiketoiminta sen päälle rakennettava talo. Ilman kunnollista kivijalkaa on vaikeaa rakentaa sen päälle kestävää ja toimivaa taloa.

Kun asiakas päätyy klikkaamaan itsensä yrityksesi kotisivulle, tavoitteena on, että hän saa sivultasi hakemaansa tietoa, ratkaisun ongelmaan tai vaikka etsimänsä tuotteen. Jos kotisivu on rakennettu huonosti tai se ei lataudu oikein mobiililaitteilla tai sieltä ei löydy ratkaisua ongelmaan, asiakas poistuu, eikä enää palaa. Tämä on tärkein syy, miksi kotisivun tulisi aina latautua nopeasti kaikilla laitteilla ja sieltä tulisi löytyä nopeasti se asia, jota asiakas etsi.

97% Suomalaisista käyttää hakukoneena Googlea. On siis tärkeää, että yrityksesi löytyy sieltä. Tiesitkö, että Google arvostaa hakutuloksissaan enemmän sellaisia kotisivuja, jotka latautuvat nopeasti, toimivat mobiilissa ja niissä on kävijöiden mielestä hyvää sisältöä? Google Ads tekee aivan samaa ja se jopa hylkii sivuja, jotka ovat teknisesti huonosti toteutettuja, eivätkä toimi mobiilissa ja niiden sisältö on huonoa.

Testaan yrityksesi kotisivun veloituksetta ja saat minulta erittäin kilpailukykyisen tarjouksen kotisivusta tai verkkokaupasta.

Kotisivut alkaen 500 €

✓ Laadukkaat WordPress -kotisivut toiveiden mukaan

✓ Brändipaketti

✓ Valokuvaus

✓ Sisällöntuotanto

✓ Haluamasi verkkotunnus ja sähköposti

✓ Alusta voidaan valita sen mukaan, haluatko itse päivittää sivuja

✓ Responsiivinen Premium teema, joka toimii kaikilla laitteilla

✓ Kaikkiin kotisivuihin elinikäinen lisenssi teemaan kaupan päälle (arvo 89 € / vuosi)

✓ Lomakkeet

✓ Chat

✓ Tietosuojaseloste ja evästekäytännöt

✓ Google indeksointi

✓ Evästebanneri

✓ Mobiilioptimointi

✓ Kuvagalleria

✓ Someikonit

✓ Videoiden upotus

✓ Google Analytics

✓ Verkkokauppa

✓ SOME-kanavien upotus

MITÄ TARVITAAN JA MITÄ MAKSAA?

 

• Domain, eli verkkotunnus alkaen 12 € / vuosi
• WordPress Webhotelli. Suosittelen Zoner WP-Cloud Webhotellia (alkaen 192 € / vuosi)

Kevyen 1-3 alasivun kotisivun rakentaminen vanhan sivun pohjalta tai asiakkaan toimittaman aineiston pohjalta kustantaa tyypillisesti noin 500-800 € alv 0%. Esimerkkinä www.linnails.fi

Mikäli aineistoa ei ole olemassa ja lähdetään ”tyhjästä” liikkeelle, kustannus on alkaen 800 € alv 0%. Esimerkkinä www.arcteam.fi

Sivustot, joissa on enemmän alasivuja, paljon tekstiä ja kuvia alkaen 1200 € alv 0%. Esimerkkinä www.adalmiina.fi

Laajemman sivuston kustannukset alkaen 1500 €. Tässä tapauksessa tuotetaan sisältö, brändi ja voidaan ottaa myös valokuvia ja etsiä kuvapankkikuvia ja haastatella ihmisiä. Esimerkkinä www.kellokoskenruukki.fi tai www.elektrorakenne.fi

 

Hinta riippuu siis hyvin paljon siitä, mitä haluat ja pystyt itse tekemään ja käytetäänkö ammattilaista esimerkiksi tekstien kirjoittamiseen tai valokuvaajaa kuvien ottamiseen. Rukiisen kautta saat tarvittaessa myös sisällöntuotannon ja valokuvauksen.

Mieti etukäteen, mitä varten haluat kotisivun ja mitä haluat sillä saavuttaa. Mieti myös, miltä haluaisit sen näyttävän ja katsele muita sivustoja, jotta saat käsityksen, mistä pidät ja mistä et. Kun jo alkuvaiheessa tiedetään, mitä ollaan tekemässä, saadaan kerralla valmista ja säästetään kustannuksia.

Muista, että kotisivu on yleensä asiakkaitasi varten, ei sinua varten. Kannattaa siis luottaa ammattilaisen mielipiteeseen kotisivua suunniteltaessa. Omat mieltymykset esimerkiksi värien, kuvien ja tekstin suhteen eivät aina ole niitä, mitkä vakuuttavat potentaalisen asiakkaan ja saavat sinulle kauppaa. Kannattaa siis pitää mieli avoimena uusille ideoille!