YHDEN MIEHEN MAINOSTOIMISTO

Rukiinen ja Pekka Pennanen

 

Rukiinen on yhden miehen digitaalisen markkinoinnin paja, joka tarjoaa monipuolisia palveluita pienyrityksille. Kattavien markkinointipalveluiden lisäksi autan sinua kehittämään liiketoimintaasi. Yritykseni on perustettu vuonna 2015.

Rukiisen taustalla olen minä, Pekka Pennanen, 38-vuotias yrittäjä ja elävä ideakone. Asun perheeni kanssa Tuusulan Kellokoskella. Perheeseeni kuuluvat vaimo Sara, sekä kolme tyttöä.

Rukiisen tarina

 

Vuonna 2014 kilpailutin perheyrityksemme kotisivuprojektin. Järkytyin kun halvin tarjous oli 5000 €. Eihän se voi niin paljoa maksaa, eikä pienellä yrityksellä ole varaa laittaa noin paljoa rahaa kotisivuihin – ajattelin. Olin itse luonut bändini kotisivut viimeksi joskus vuosituhannen vaihteessa, mutta päätin tarttua haasteeseen ja hyppäsin WordPressmaailman saloihin. Rakensin muutamassa päivässä meille sivuston, joka sai tulevien vuosien aikana paljon kehuja. Pari vuotta myöhemmin halusimme uudistaa 80-luvulla keksityn logomme ja uudistaa brändimme. Projekti tuli meille kalliiksi ja käytännössä teimme itse kaiken ajatustyön – mainostoimisto vain tiivisti ne.

Lapsuudesta asti tietokoneiden parissa touhunneena “diginatiivina” nämä asiat tulivat jollain lailla selkärangasta. Kahdenkymmenen vuoden kokemus internetin käytöstä oli jättänyt jotain mieleen. Taustani yrittäjäperheen lapsena, ja myöhemmin osaomistajana, on antanut hyvän käsityksen siitä, mihin asioihin ja miten paljon kannattaa panostaa ja mihin ei.

 

Taustani

 

Vuoden 2014 jälkeen olen rakentanut verkkokauppoja, kotisivuja, uudistanut brändiä, logoja, ydinviestejä ja pohtinut arvoja. Olen laatinut satoja uutiskirjeitä, kutsuja, esitteitä ja käyntikortteja ja tuottanut videoita someen, asiakaspresentaatioihin ja tapahtumiin. Kokemusta löytyy myös messuosaston visuaalisen ilmeen suunnittelusta ja toteutuksesta useampana vuonna.

Olen ollut perheyrityksemme toiminnassa mukana vuodesta 2001. Minulla on pitkä kokemus myös hinnoittelusta, tuotteistamisesta, tuotekehityksestä ja liiketoiminnan kehittämisestä. Olen perehtynyt myös tuotteiden mallisuojauksiin. Hallitsen 3D-suunnittelun (SolidWorks) sekä vankan osaamisen metallisten tuotteiden valmistuksesta.

Oppeja olen hakenut mm. Suomen toimitusjohtajakoulusta, Some-osaaja tutkinnosta sekä LMI-Valmennusohjelmasta. Vuonna 2022 suoritin Yrittäjän ammattitutkinnon, jossa erikoistuin verkkokauppaan ja digitaaliseen markkinointiin. Olen osallistunut lukuisiin myynnin, markkinoinnin ja verkkokaupan seminaareihin ja valmennuspäiviin, sekä kahlannut läpi satoja tunteja oppimateriaalia WordPressistä ja digitaalisesta markkinoinnista.

Vapaa-ajalla harrastan pyöräilyä ja padelia ja suurin intohimoni on soittoharrastus, joka on ollut tärkeä osa elämääni 3-vuotiaasta lähtien. Pyöritän myös kahta omaa verkkokauppaa.

​Minulla on aito halu kehittää pienyritysten liiketoimintaa ja nähdä tuloksia syntyvän. Digitaalisen sisällöntuotannon lisäksi voin siis auttaa myös yritystäsi kasvamaan ja kehittymään. Heittelen mielelläni ideoita ja ajatuksia, ulkopuolisen silmin asiat näyttävät hieman erilaiselta, ja niistä voikin löytyä todellisia helmiä! Teen myös yhteistyötä vaimoni yrityksen, Stoori By Saran kanssa. Stoori By Sara on erikoistunut sisällöntuotantoon, kuten esimerkiksi yritysten tarinoiden kirjoittamiseen ja kuvitusten tekemiseen. Saralla on pitkä kokemus nimenomaan markkinoinnista. Yhdessä pystymme tuomaan tuplasti näkökulmia yrityksesi kehittämiseen!

​Palveluni on selkokielistä ja toimenpiteet konkreettisia ja kustannustehokkaita. Koska työskentelen pääosin yksin, aika ei kulu palavereissa projektipäälliköiden tai luovien johtajien kanssa. Käytän myös tehokkaita työkaluja, joilla saan nopeasti halutun lopputuloksen ja sinulle tämä tarkoittaa säästettyjä euroja. Et koskaan maksa turhasta.